Actualizat noiembrie 22nd, 2024 6:50 PM
iul. 12, 2011 Andrei Şandor Actualitate, Sănătate 2 3042 vizualizari
Marți, 12 iulie, pentru prima dată de la preluarea ștafetei de către noul manager al Spitalului Județean, reprezentanți ai unității sanitare au ieșit în fața presei pentru a mediatiza două cazuri medicale rezolvate cu succes. La Staționarul III (sediul fostului Spital de Obstetrică și Ginecologie trecut în componența Județeanului), ginecologul Petru Chitulea (foto) a ținut să promoveze ceea ce el a numit un „Mercedes al laparoscoapelor”, adică o nouă linie de aparatură cu care se pot face intervenții chirurgicale minim invazive, descrisă drept una dintre cele mai performante din Europa. Recuzita cea nouă a și fost deja folosită cu succes: unei paciente i-au fost scoase ovarele și uterul, femeia revenindu-și în 3 zile fără a rămâne cu urme fizice ale operației (cicatrice cauzată de tăietură). Conform explicațiilor dr. Chitulea, un alt avantaj al intervențiilor laparoscopice este durata scăzută de spitalizare, ceea ce are avantaje și din punct de vedere al relațiilor de muncă ale pacientei. Cu alte cuvinte, operată cu această tehnologie, femeia în cauză nu este nevoită să își scoată concediu medical prelungit.
Trebuie să observăm și că, mulțumită acestui caz, dr. Petru Chitulea a avut din nou ocazia să îl ciupească, indirect, pe colegul său Doru Crăiuț. Directorul medical al fostei Maternități orădene a specificat că cei trei ginecologi care folosesc noul laparoscop au și competențe validate în acest sens. Aluzia este evidentă. Reamintim că în primăvara acestui an, în urma unor critici ale dr. Crăiuț legate de modul de gestionare a Spitalului de Obstetrică și Ginecologie de către Gavril Grebenișan (și de către Primărie), conducerea unității a descoperit brusc că veteranul medic nu are competențe în materie de laparoscopie, dar operează folosindu-se de această tehnologie. În urma dezvăluirilor și de frica eventualelor repercusiuni administrative, zeci de medici de la Spitalul Județean (majoritatea chirurgi) au făcut potecă la Cluj-Napoca pentru a-și valida training-urile laparoscopice pentru a nu fi vulnerabili din acest punct de vedere. De menționat, totodată, că dr. Doru Crăiuț a fost cel care a adus la Oradea prima linie laparoscopică pentru Spitalul de Obstetrică și Ginecologie.
sept. 19, 2012 0
iun. 01, 2011 3
iun. 01, 2011 0
apr. 26, 2011 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
Sunt foarte dezamagita si dezgustata de mizeria umana si de nedreptatea din lume facuta nu de Dumnezeu ci de noi, oamenii! Dr Antal a fost in comisia nationala a MS pentru licitatii de echipamente. Nu pot sa uit cand m-a sunat de la Bucuresti cat de fericita era ca a reusit sa obtina pentru Maternitatea din Oradea 2 linii laparoscopice ultramoderne. Parca le-ar fi obtinut pentru ea personal. Dupa un an, i s-au imputat deplasarile la Bucuresti, la comisie, de parca s-ar fi dus pentru cabinetul ei care nici macar nu exista. Motivul a fost ca MS trebuia sa-i deconteze deplasarile si nu spitalul. Acum nu mai e in comisie. A trebuit sa-si dea demisa din comisie si sa se exileze in Germania. Era singurul medic bihorean in comisa nationala. Linia laparoscopica si multe alte echipamente au ajuns dupa ceva vreme la Maternitate. Acum se lauda cu ele cei care au fortat-o sa se exileze. E trist in lumea asta…
Niste spagari imputiti. Dupa ce au facut „curat” in jurul lor cu scandaluri de presa si cu epurari politice, acum se lauda si cu rezultatele altora. Rusine, rusine, rusine!