Actualizat noiembrie 23rd, 2024 1:47 PM
iul. 20, 2022 Adrian Popa Actualitate, Frontpage 0 1126 vizualizari
Polițișii rutieri bihoreni recomandă conducătorilor auto ca, în zilele caniculare, să își planifice pe cât posibil deplasările cu autovehiculul în afara intervalului orar 10.00 – 18.00 și să protejeze de razele soarelui copiii și persoanele de vârsta a treia, aflați printre pasageri.
Totodată, este recomandabil ca posesorii de permis de conducere cu afecțiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) să renunțe la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice în intervalul orar menționat.
În cazul în care autovehiculul a staționat la soare, înainte de plecarea la drum, porniți instalația de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranță a unui autovehicul.
În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului și hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staționarea autovehiculul să fie efectuată în zone umbrite.
Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului și, în special, a presiunii în pneuri, a gradului de uzură a acestora și a racordurilor, precum și verificarea instalației de climatizare.
Totodată, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza autovehiculelor la condițiile meteo-rutiere și să păstreze o distanță suficientă față de autovehiculul care circulă înainte, întrucât temperaturile mari înregistrate la nivelul părții carosabile sunt factor determinant în scăderea aderenței pneurilor și implicit în creșterea spațiului de frânare.
În cazul în care administratorul drumului public, împreună cu poliția rutieră dispune parțial sau total restricționarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectați în totalitate semnalele și indicațiile polițiștilor de deviere a traficului rutier.
*
RECOMANDĂRI PREVENTIVE – OBOSEALA LA VOLAN:
Oboseala la volan este una dintre cauzele des întâlnite la producerea accidentelor rutiere. Simptomele oboselii duc la scăderea timpului de reacţie, a vederii, a performanţei şi vigilenţei. În sezonul estival, temperaturile ridicate conduc la îngreunarea deprinderilor motrice şi la crearea senzaţiei de somn.
Pentru a preveni astfel de situații, polițiștii rutieri le recomandă tuturor conducătorilor auto ca la primele semne de oboseală să-şi întrerupă deplasarea, să parcheze vehiculul într-un loc sigur şi să se odihnească până la refacerea completă a capacităţilor psiho-fizice necesare conducerii în siguranţă.
ATENȚIE!
– Înainte de a pleca la drum, odihniți-vă cel puţin opt ore!
– Faceți o pauză la fiecare două ore de condus sau la 160 de kilometri!
– Călătoriți cu un partener care să observe dacă dați semne de oboseală sau, după caz, să preia locul șoferului!
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 20, 2024 0
nov. 23, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0
nov. 22, 2024 0